<
Waarom deze dag?

Het klinkt zo vanzelfsprekend…
…..een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we allemaal wel wat extra waardering & support gebruiken!

Een gemiste kans met grote gevolgen!
“De diepst menselijke emotionele behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” aldus William James (Amerikaanse psycholoog 1842 -1910) Hoe waar deze stelling is blijkt niet alleen uit onderzoek, maar wordt ons al een (Corona) jaar lang met de dag steeds duidelijker. En let op! Gebrek aan waardering was voorafgaand aan de Corona pandemie al de nummer 1(!) reden waarom werknemers ontslag namen, vrijwilligers stopten met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en (privé) relaties stukliepen! Dat de kans hierop het afgelopen jaar alleen maar groter in plaats van kleiner is geworden lijkt niet ondenkbaar. En alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag en wat ‘extra aandacht’ kunnen invullen, kan het natuurlijk geen kwaad om er eens een dag wat bewuster bij stil te staan. Zeker dit jaar!

Het meest indrukwekkende ‘kado’ is niet te koop!
De Nationale Complimentendag draait puur om oprechte(!) ‘persoonlijke aandacht’ en ‘uitgesproken waardering’. Twee ‘zaken’ die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken! Dit verklaart ook waarom het succes van de Nationale Complimentendag niet gekocht kan- en mag! worden. (Zie 'de spelregels') Woorden vervangen door een kado is op deze dag dus geen optie!

Een persoonlijk compliment? Kleine moeite!
De woorden moet je uiteraard zelf kiezen, maar daarna maakt deze website het je  makkelijk. Creëer met een paar klikken jouw unieke ‘Nationale Complimentendag Award’ of plaats een persoonlijk compliment op de ‘Nationale Complimentensite’ (de ontvanger krijgt automatisch een cc van dat bericht via de email). Uiteraard allemaal gratis want een mooi en persoonlijk compliment hoeft immers niets te kosten.


Persbericht Contact Twitter Waardeermeer World Compliments day