<

2019, 2020, 2021... World Compliment Day blijft groeien

De in navolging op Nationale Complimentendag in 2011 gestarte World Compliment Day, kreeg ook internationaal steeds meer aandacht. O.a. in de USA met een speciaal gecomponeerd lied in San Diego met Mr. Positivity, op scholen als Kindergarten - Invest Collegiate Charter School in Charlotte, en tijdens de voor Verkiezingen: World Compliment Day meets Super Tuesday. Maar ook in Belgie bij RTL en CocaCola Benelux met hun Compliment Elevator, Frankrijk in Grazia, 20minutes, Europe1, PleineVie, United Kingdom: StaffsLive - Stoke-on-Trent, Bristol-Live India Newspaper & Puthuyugam TV, Italie-Cosmopolitan En we vonden deze nog uit 2015 – locatie onbekend: Worlds biggest Compliment shower2012 t/m 2015 animo groeit verder!

De afgelopen jaren bleef de aandacht voor de Nationale Complimentendag groeien. Zo mochten we 3 jaar achtereen de beurs op Damrak 5 openen & gebeurde hetzelfde op de beurs in Brussel. Dit alles overigens in het kader van ons nieuwe initiatief ‘World Compliment Day’ . Maar ook het Leger des Heils dat haar 125 jarig bestaan vierde stond bewust stil bij de Nationale Complimentendag! Het bedrijfsleven haakte via facebook op creatieve wijze massaal in (zie hier de leukste ‘inhakers’). De groei via de Sociale Media was niet onverwacht, maar desondanks in omvang wel opvallend. Zo was #complimentendag op Twitter in 2012 en 2013 maar liefst 24 uur lang non-stop trending topic!

Opening Amsterdam Exchange of NYSE
Euronext for World Compliment Day


2011: van 12.000 naar 545.000 hits

De 10e editie van de Nationale Complimentendag mocht zich in 2011 opnieuw op nóg meer belangstelling verheugen. Naast opname in vrijwel alle landelijke dagbladen, kreeg het onderwerp ook aandacht van o.a. Wereldomroep, 3FM, Veronica, Radio 538, Koffietijd, RTL4 journaal, Hart van Nederland, Jeugdjournaal, RTV Oost en zelfs tijdens het debat van de ‘Provinciale Verkiezingen’). Op internet schoot het aantal ‘Complimentendag’ hits op Google in de weken rondom 1 maart van 12.000 naar ruim 545.000 en was #Complimentendag de ‘trending topic’ gedurende de laatste 4 uur in de middag.


2010: groei zet door…

In 2010 groeide de aandacht voor de Nationale Complimentendag weer fors verder. Zo werd initiatiefnemer Hans Poortvliet o.a. gevraagd de beurs op Damrak 5 te openen , in het kader van de Nationale Complimentendag, (gelukkig steeg de koers die dag :-), annonceerden MSN en SIRE speciale ‘aardige emoticons’ en was de Nationale Complimentendag het onderwerp tijdens de introductieronde bij het 1Vandaag verkiezingsdebat op Nederland 1. Daarnaast initieerden, naast het bedrijfsleven en radiostations, ook verschillende ziekenhuizen, buurtwijken en scholen speciale complimenten activiteiten. O.a de volgende media gaven aandacht aan deze positieve dag:

Media


2008 & 2009 extra aandacht voor …

In 2008 en 2009 viel de Nationale Complimentendag op respectievelijk een zaterdag & zondag. Twee dagen bij uitstek om stil te staan bij de 100.000 en ‘Vrijwilligers’ (2008) en de ‘Familie en Vrienden’ (2009). Met betrekking tot deze laatste groep publiceerde ‘J/M Voor ouders’ o.a. een uitgebreide complimententest (vanaf 2010 op deze site te vinden) en werd er aandacht aan de Nationale Complimentendag gegeven in o.a. de Viva, Telegraaf, AD, Men’s Health en zelfs in een lokale Franse Krant! Radio interviews volgden op o.a. Radio Gelderland, 538, 3FM, Veronica, Utrecht. In 2009 werd de dag in ‘met het oog op morgen’ om 23.55 afgesloten. Inmiddels is de Nationale Complimentendag op de meeste ‘jaar- en scheurkalenders’ als Nationale dag opgenomen.


2007: Complimentensite gaat plat!

Van de Telegraaf, het AD, de Spits, BNR Nieuwsradio, Giel Beelen (Radio 3 FM), Radio 538, Radio Veronica, Radio Gelderland, TV Rotterdam, tot zelfs in de Tweede Kamer, waar Jan Marijnissen de aanwezigen attendeerde op Nationale Complimentendag. Na vijf jaar krijgt initiatiefnemer, rasoptimist en HSMAI-directeur Hans Poortvliet erkenning voor zijn sympathieke initiatief: ieder jaar 1 maart Nationale Complimentendag!

Door een overweldigend aantal bezoekers is de site www.complimentje.nl sinds het middaguur platgegaan.

Bron: High Profile

Nationale Complimentendag 2007

Bij de 5e editie stond zelfs 'de tweede kamer' er bij stil (zie voorpagina van het Algemeen Dagblad)
Vragen of suggesties m.b.t. de Nationale Complimentendag?

Mail naar: info@nationalecomplimentendag.nl of bel: 06-50206297

Persbericht Contact Twitter Waardeermeer World Compliments day